Kaffakanna

Vilket gör de bästa kaffet? Kaffepress eller kaffemaskin? Det är en fråga som kaffeälskare ställer sig.
Kaffepressen mot kaffemaskinen förtjänar ju en grundlig utforskning.

 

Även om bägge kan koka kaffe kan man fortfarande fråga sig vilken av kaffepressen eller kaffemaskinen som fungerar bäst för ditt välsmakande kaffe. Man bör känna till att debatten förblir evig. För att ta reda på de behöver vi öppna upp diskussionen som hjälper dig att hitta vilken produkt som fungerar bäst för just dig.

 

Kaffepress (Pressomaskin)

Sedan 1852 har kaffepressen tagit sin form. Efter många modifikationer av den franska designen har denna klassiska produkt gjort sig känd och används nu i både hushåll som hotell.

Vissa säger att kaffepressen är italiensk men det spelar egentligen ingen roll. Huvudsaken är att den gör ditt kaffe gott och att den är lätt att använda. Många kaffeälskare anser att kaffepressen ger kaffet en mildare smak än en kaffemaskin och att den ger en lenare smak än en kaffemaskin som ger en mer stark smak med rik textur.

Kaffepressen har en enkel design. En cylindrisk behållare som är lagom stor för en lämplig kaffemängd. Du tillsätter varmt vatten (inte kokande), rör sedan om snabbt. Lägg sedan locket på så det får brygga (vila) under lämplig tid. Sedan trycker du ner pressen långsamt vilket tvingar kaffesumpen till botten medan det läckra kaffet stannar på toppen.

 

Kaffemaskin

Även om det är något som är snyggt och elegant med att använda och äga en fransk kaffepress kan det vara svårt att få till ditt kaffe precis som du vill ha de det så “pressmetoden” samt värmen på vattnet kan göra att ditt kaffe smakar olika gång för gång. Den är också beroende på hur länge du låter den dra i vattnet innan du drar ner pressen..
Det är en hel vetenskap samt en konst att göra kaffe med en kaffepress.

Kaffemaskinen kan man se både i hem och på kontor. Kaffemaskinen har en fantastisk funktion för att hålla kaffet varmt, tillgängligt och redo för dig hela tiden.

Kaffemaskinen har över ett sekel kunnat ta sin form till hur den är utvecklad idag.
Kaffemaskiner idag är tillverkade för att var helt automatiserade. Du placerar helt enkelt de malda kaffet i ett kaffefilter. Därefter trycker du på knappen och sedan gör maskinen resterande jobb.
Den kommer ge dig en smakrik kopp med kaffe när du är redo.
Vissa kaffemaskinen har timer vilket kan förenkla livet för vissa .Kaffemaskinen kan då programmeras för att väcka dig med en fräsch kopp kaffe på morgonen. Ditt hem kommer dofta av en härlig och rik kaffedoft när du vaknar.

Föregående inlägg Café Chokladkoppen Stockholm
Nästa inlägg Allmänt om Kaffe