Oavsett om du tar ditt kaffe varmt eller iskallt kommer en pålitlig termos att hålla din drink vid sin idealtemperatur i timmar. Faktum är att den hundraåriga vakuumtekniken som används i termosar ursprungligen uppfanns för att hålla flytande väte (eller  raketbränsle) kallt. Idag använder alla från campare till pendlare termosar. De flesta är överkomliga i pris så att välja rätt beror på dina specifika behov och smak. Vill du ha ett med lock att smutta på under körning eller en läckagesäker flaska som du kan lita på i din handväska?

För att hjälpa dig att bestämma vilken kaffetermos som är rätt för dig bör du bestämma dig för dess design, storlek, förmåga att hålla drycker varma och/eller kalla och övergripande kostnad. För kaffedrickaren på språng, här är de bästa termosarna.

Några av de viktigaste detaljerna vi letar efter i kaffetermosar är bekvämlighet, tillförlitlighet och prisvärdhet. Oavsett om det är till dig själv eller en present till någon annan får den här klassiska termosen jobbet gjort och ser bra ut.

För dig som väntar in lite större antal personer på besök eller vill ta med dig en termos på picknick eller annat kan det vara praktiskt att samtidigt som man brygger sitt kaffe göra det direkt i en kaffetermos. Här finns några utvalda produkter som passar bra för det ändamålet: